NIR-Klub

MATE, Budai Campus, Élelmiszertudományi és Technológiai Intézet és a
MTA Kémiai Tud. Oszt. Élelmiszertudományi Bizottság éves rendezvénye

Honlap: NIRKlub.hu
contact:
NIR-Klub: Firtha Ferenc
MATE ÉTTI Élelmiszeripari Méréstechnika és Automatizálás Tanszék
firtha.ferenc@uni-mate.hu, 30/470-1609

MTA Bizottság: Gergely Szilveszter
BME VBK Alkalmazott Biotechnológia és Élelmiszertudományi Tanszék
gergely.szilveszter@edu.bme.hu
MATE BC NIR

Bemutatkozás

A NIR Klub a MATE, Budai Campus, Élelmiszertudományi és Technológiai Intézetének éves rendezvénye a NIR spektroszkópia élelmiszer- és kertészettudományi alkalmazásainak témakörében.
A szimpoziumokat rendszerint az MTA, Kémiai Tudományok Osztálya, Élelmiszertudományi Bizottsággal együtt szervezzük.
Az üléseken megjelennek az élelmiszertudomány hazai kutatói, a műszer forgalmazók és az ipar szereplői.

Az üléseken az utóbbi nemzetközi konferenciák anyagát ismertetjük, fiatal kutatók mutathatják be munkájukat a szakmai közönségnek, végül esetenként a NIR mérőrendszerek hazai forgalmazói kapnak lehetőséget a technikai újdonságok bemutatására (Büchi, Ocean Optics, PerkinElmer, Brucker, Foss, …).

Előadások

2024.10.31. tartalom
Bázár György: Kis méretű NIR spektrométerek alkalmazásai
Jung András: Videospektroszkópia
Fodor Marietta: NIR kutatások az ÉlKémia Tanszéken

2015.02.27. NAIK ÉKI kollokvium
Firtha Ferenc: Kaffka Károly az Élelmiszertudományi Karon

2014.06.04. tartalom
Gergely Szilveszter: NIR2013
Parrag Viktória: Csiperke fertőzés hiperspektrális vizsgálata
Brandusené Radvánszky Katalin: Novo-Lab

2013.04.18. tartalom
Lakatos László: Per-Form
Izsó Eszter: Alkaloidok mákgubóban
Kozma Bence: Emlőssejt, FFT, NIR
Szigedi Tamás: NIR élelmiszerkutatásban
Éder Gergely: Hús márványozottság

2012.01.23. tartalom
Salgó András: NIR2011
Hámori Krisztián: RK-Tech

2010.04.14. tartalom
Kaffka Károly: NIR2009
Firtha Ferenc: képek
Papp József: Büchi FT-NIR
Poster: Firtha
Poster: Bázár
Poster: Gergely
TDK: Millner
TDK: Pataki

2009.11.03. tartalom
Magyarné Horváth Kinga: Hús minőség
Bázár György: Élelmiszer-hamisítás
Firtha Ferenc: Kajszi, multispektrális
Gergely Szilveszter: Arabinoxilánok és béta-glükán gabonában

Aktuális

Képtár

2010-es képek